Programme 2016

Op 11 februari geeft koning Willem Alexander het startschot voor het Mondriaan en De Stijl jaar. Heel 2017 staat in het licht van deze beweging die honderd jaar geleden werd opgericht. Door heel Nederland heen besteden musea van Arnhem tot Drachten, van Leiden tot Amersfoort, aandacht aan dit jubileum. Het Gemeentemuseum – in het bezit van 300 werken van Piet Mondriaan – pakt groots uit met drie tentoonstelling gewijd aan Mondriaan en De Stijl dit jaar.
De eerste tentoonstelling is gewijd aan Piet Mondriaan en Bart van der Leck. De uitvinding van een nieuw kunst, een tentoonstelling over de ontstaansgeschiedenis van een nieuwe kunst die de wereld voorgoed heeft veranderd.

De conservatoren van het Gemeentemuseum trakteren ons tot eind maart op de ontwerpen van een van de grootste ontwerpers van de 20e eeuw: Hubert de Givenchy. De tentoonstelling Hubert de Givenchy. To Audrey with Love gaat over de levenslange vriendschap met zijn favoriete model Audrey Hepburn. Naast een overzicht van Monsieur Givenchy’s oeuvre, ziet u ook de ensembles die Audrey droeg als actrice en als privĂ© persoon. De rondleiding is een feest van herkenning!

Dit voorjaar kunt u in het Mauritshuis figuurlijk smullen van de prachtige voedselstillevens op de tentoonstelling Slow Food – Stillevens uit de Gouden Eeuw. Het water loopt u in de mond kijkend naar de ontwikkeling van het vroege maaltijdstilleven aan de hand van 25 werken uit de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden.

Op alle drie de tentoonstellingen biedt Casa dell’Arte rondleidingen, zowel rondleidingen met open inschrijving als wel groepsrondleidingen op uw eigen verzoek. U kunt mij bereiken op: wendy@casadellarte.nl

Casa dell’Arte biedt naast de rondleiding over de tentoonstellingen, ook de gelegenheid om rondleidingen over de vaste collectie of thema rondleidingen te verzorgen in zowel het Gemeentemuseum als Mauritshuis. Bij het Gemeentemuseum kunt u kiezen voor Mondriaan en De Stijl of Ontdek het Moderne. In Het Mauritshuis kunt u kiezen voor de Hoogtepunten of een themarondleiding. We laten dan de topstukken voor wat het is, en besteden we onze aandacht aan een bepaald thema zoals mythologie, symboliek, bijbelse verhalen, De Oranjes of portretten.

.