Alphonse Mucha

Alphonse Mucha (tot 22 juli)

De Tsjechische kunstenaar Alphonse Mucha (1860-1939) wordt in de late 19e eeuw in Parijs in een klap beroemd met een door hem ontworpen reclameposter voor een toneelstuk van Sarah Bernardt.
Zijn stijl valt in de smaak en hij ontwerpt vervolgens talloze posters van vrouwen met weelderige lokken die als een waterval over haar heen vallen. Verleidelijk kijken ze je aan terwijl ze een product aanprijzen of een maand voorstellen op een kalender.
Wat veelal niet bekend is, is dat Mucha ook een spiritueel mens was. Zijn project Le Pater en werk voor de Vrijmetselaarij is ook aanwezig.
Het aantrekkelijke van deze tentoonstelling in het Kunstmuseum is dat Mucha’s grafisch werk in de context van de Parijse kunst en mode wordt getoond, puttend uit de eigen rijke collectie uit dit tijdvak. Met name het glaswerk van Émile Gallé neemt een prominenten plek in. Tot slot besteedt de tentoonstelling aandacht aan de revival van Mucha’s werk in de jaren ’70.

De onderstaande rondleidingen zijn op open inschrijving op verschillende data. Vanzelfsprekend kan ik je ook met je eigen groepje rondleiden op een door jouw gekozen moment. Neem dan contact op.
Liever vanuit je luie stoel? De verdiepende lezing is reeds on demand beschibaar evenals de cursus De Wereld van Mucha. Scroll voor deze activiteiten naar beneden of klik op de linkjes.

Daarnaast biedt Casa dell’Arte een verdiepende hybride tentoonstellingslezing die on demand verkrijgbaar is.
Inmiddels is de hybride cursus De wereld van Alphose Mucha. Art Nouveau in Europa gestart. Ondanks dat deze cursus al begonnen is kun je nog steeds aansluiten, alle lessen worden nl. opgenomen!

Wil je meer weten over de Wiener Secession of Charles Rennie Macintosh en de Glasgow Four klik dan op de afbeeldingen hieronder.