Stadswandeling Beroemde Delftenaren

Stadswandeling Beroemde Delftenaren

Tijdens de twee uur durende kunst- en architectuurwandeling van Casa dell’Arte word je meegenomen langs de hoogtepunten van Delft. Wendy toont je vol enthousiasme de plekken waar Johannes Vermeer heeft gewoond en gewerkt.
Aan de hand van andere beroemde Delftenaren (bijv. Antoni van Leeuwenhoek, Willem van Oranje, Pieter de Hoogh) die we al meanderend door het centrum van Delft tegenkomen, krijg je een goed beeld van Delft en haar inwoners.
Je ziet niet alleen de architectuur van de Middeleeuwen en de Nederlandse 17de eeuw, maar krijgt tevens een indruk van het leven en de handel in die tijd: de Delftse bierbrouwerij, de positie van de katholieken, de moord op Willem van Oranje etc.
De wandeling concentreert zich rond het gebied van de Nieuwe en de Oude Kerk die beiden worden bezocht (eenmalig €8,- toegang voor beide kerken is NIET inbegrepen).

Het unieke aan de stadswandelingen van Casa dell’Arte is het gebruik van een audiosysteem dat bij de prijs is inbegrepen. Zo kun je voldoende afstand houden, foto’s maken of rustig rondkijken zonder maar iets van het verhaal te missen. Ik raad je aan je eigen oortjes mee te nemen. Heb je die niet dan kun je een koptelefoontje met wegwerphoesjes lenen.

Loop je liever in de voetsporen van Johannes Vermeer, klik dan hier voor die stadswandeling.