Caravaggio, Bernini & Gentileschi

Seminar ‘Caravaggio, Bernini en Gentileschi

Twee grote tentoonstellingen over Barok kunstenaars in het voorjaar zijn voor kunsthistorici Karin Haanappel en Wendy Fossen voldoende reden om hun succesvolle samenwerking te continueren en opnieuw een seminar te organiseren.

Wendy spreekt over twee grote mannelijke meesters Caravaggio en Bernini naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in het Rijksmuseum Amsterdam.
Karin reist virtueel met u afnaar de National Gallery in Londen om u het werk van Artemisia Gentileschi te laten zien, aangevuld met werk van andere vrouwelijke kunstenaars uit deze periode.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus houden wij ons aan de voorschriften van de overheid en zal het seminar Caravaggio, Bernini & Gentileschi niet in Tilburg (Universiteit) en Den Haag (Kunstmuseum) plaatsvinden, maar ONLINE! Wendy en Karin zullen hun lezingen op video opnemen.

De lezingen, voorzien van allerlei aanvullingen, zijn beschikbaar in de besloten online leeromgeving van de Kunstgeschiedenis Academie en Casa dell’Arte. De toegang tot het online seminar is 6 maanden, waardoor je ruim de tijd hebt om te genieten van alle verhalen en prachtige kunstwerken.

Het seminar bestaat dus uit twee lezingen:
– Caravaggio & Bernini door Wendy Fossen
– Artemisia Gentileschi & vrouwelijke barok kunstenaressen door Karin Haanappel

Prijs: € 65,00 p/p

Aanmelden kan hier

Wil je alleen de tentoonstellinsglezing van Caravaggio – Bernini. Barok in Rome, klik dan op de link hieronder. Je betaalt dan voor een losse lezing €35,-