Online cursus ‘De wereld van Alphonse Mucha’

Online cursus ‘De wereld van Alphonse Mucha. Art Nouveau in Europa

Ik vind het heerlijk om te spreken over de kunst uit de late 19e eeuw en ik stond dan ook te springen toen ik hoorde dat er vanaf 5 februari een tentoonstelling over Alphonse Mucha wordt georganiseerd in het Kunstmuseum.
Naast de gebruikelijke tentoonstellingslezing en natuurlijk de rondleiding, heb ik besloten ook een cursus aan te bieden De wereld van Alphose Mucha. Art Nouveau in Europa waar we in 6 lessen door Europa dwalen om te zien hoe de nieuwe kunst voorkrijgt in de verschillende landen, zoals de Jugendstil in Duitsland, het Modernisme in Spanje en de Art Nouveau in Nederland, België en Frankrijk.
De cursus wordt op vrijdagochtend gegeven op 21 en 28 januari; 11, 18 en 25 feburari en 11 maart van 10.00-12.00 uur waarbij de laatste bijeenkomst dus een rondleiding over de tentoonstelling is!
Ondanks dat deze cursus al begonnen is kun je nog steeds aansluiten, alle lessen worden nl. opgenomen!

Naast de cursus, biedt Casa dell’Arte ook een tentoonstellingslezing en rondleiding aan op de deze tentoonstelling. Klik daarvoor op de gewenste afbeelding hieronder.

Wil je meer weten over de Wiener Secession of over Charles Rennis Macintosh & de Glasgow Four, klik dan hieronder op de afbeelding.