NIEUW cursus ‘Mythologie. Van chaos tot Olympus’

NIEUW cursus ‘Mythologie. Van Chaos tot Olympus

De Griekse en de Romeinse goden fascineren hele mensenmassa’s al eeuwen lang en het verveelt nooit. Ademloos luisterde ik naar mijn leraar Latijn en droomde ik weg bij de spannende, tragische en soms – voor een puber in de jaren ’80 – onthullende verhalen.
Net als Odysseus maakte ik vele omzwervingen voordat ik mijn ‘thuis’ bereikte, zijnde de kunstgeschiedenis en ben ik nog steeds mateloos geïnteresseerd in de Klassieke Oudheid.

In zes colleges lopen we aan de hand van de kunst door de mythologische verhalen en doe ik mijn best om net als meneer Koolschijn, je vol vuur mee te nemen langs het wel en wee van de goden. We beginnen met de verschillende godendynastieën waarbij natuurlijk de Olympische goden aan bod komen. We zijn getuige van de Titanen- en Gigantenstrijd, evenals van de Trojaanse oorlog. Als laatste worden vele avonturen die Aeneas, Odysseus en Herakles beleven in geuren en kleuren verteld.

Deze hybride cursus bestaat uit 6 colleges en wordt tegelijkertijd fysiek en online gegeven, dus mocht je een keer niet kunnen dan kun je altijd de les terugkijken!
De opname van de lessen zijn, inclusief de vele extra’s, 3 maanden lang door alle cursisten onbeperkt terug te kijken.
De cursus wordt gegeven op vrijdagochtenden van 10.30-12.30 uur startend op 3 maart. De volgende lessen vinden plaats op 10, 17 (om 14.00 uur) en 31 maart; 7 en – voor één keer – donderdagochtend 13 april.

Er is fysiek plek voor 12 deelnemers en de cursus gaat gegarandeerd door! De cursus vindt plaats bij Casa dell’Arte in de Nicolaïstraat Den Haag (tot 13.00 uur gratis parkeren).

Lesprogramma:
Les 1 Inleiding
Les 2 Olympische goden deel 1
Les 3 Olympische goden deel 2
Les 4 De Trojaanse oorlog
Les 5 Odysseus
Les 6 Twaalf werken van Herakles