Cursus ‘Mythologie. Van chaos tot Olympus’

Cursus ‘Mythologie. Van Chaos tot Olympus

De Griekse en de Romeinse goden fascineren hele mensenmassa’s al eeuwen lang en het verveelt nooit. Ademloos luisterde ik naar mijn leraar Latijn en droomde ik weg bij de spannende, tragische en soms – voor een puber in de jaren ’80 – onthullende verhalen.
Net als Odysseus maakte ik vele omzwervingen voordat ik mijn ‘thuis’ bereikte, zijnde de kunstgeschiedenis en ben ik nog steeds mateloos geïnteresseerd in de Klassieke Oudheid.

Nu dat ik bezig ben met mijn cursus Iconografie en de godenwereld behandel, kom ik tot de conclusie dat het de hoogste tijd is voor een cursus over de mythologie.

In zes colleges lopen we aan de hand van de kunst door de mythologische verhalen en doe ik mijn best om net als meneer Koolschijn, je vol vuur mee te nemen langs het wel en wee van de goden. We beginnen met de verschillende godendynastieën waarbij natuurlijk de Olympische goden aan bod komen. We zijn getuige van de Titanen- en Gigantenstrijd, evenals van de Trojaanse oorlog. Als laatste worden vele avonturen die Odysseus, Aeneas en Herakles beleven in geuren en kleuren verteld.

Als gevolg van Corona hebben we deze cursus nog maar voor de helft gedaan. Mocht je dus nog willen aansluiten voor één of twee lessen over Odysseus en Herakles, schijf je dan snel in.
De lessen worden gegeven in de aula van het Kunstmuseum op 1 en 8 december om 12.00 uur. Er mogen maximaal 19 deelnemers aanwezig zijn en er zijn nu nog 9 plekken beschikbaar!

LET OP: om toegang tot de aula te krijgen heb je een tijdslot nodig om 11.45 uur van het Kunstmuseum. Die kun je hier boeken.