Online cursus ‘Mythologie. Van chaos tot Olympus’

Online cursus ‘Mythologie. Van Chaos tot Olympus

De Griekse en de Romeinse goden fascineren hele mensenmassa’s al eeuwen lang en het verveelt nooit. Ademloos luisterde ik naar mijn leraar Latijn en droomde ik weg bij de spannende, tragische en soms – voor een puber in de jaren ’80 – onthullende verhalen.
Net als Odysseus maakte ik vele omzwervingen voordat ik mijn ‘thuis’ bereikte, zijnde de kunstgeschiedenis en ben ik nog steeds mateloos geïnteresseerd in de Klassieke Oudheid.

In zes colleges lopen we aan de hand van de kunst door de mythologische verhalen en doe ik mijn best om net als meneer Koolschijn, je vol vuur mee te nemen langs het wel en wee van de goden. We beginnen met de verschillende godendynastieën waarbij natuurlijk de Olympische goden aan bod komen. We zijn getuige van de Titanen- en Gigantenstrijd, evenals van de Trojaanse oorlog. Als laatste worden vele avonturen die Aeneas, Odysseus en Herakles beleven in geuren en kleuren verteld.

Deze zes colleges plus een berg aan extra’s zijn on demand beschikbaar, dat wil zeggen dat je ze op jouw tempo, op jouw tijdstip waar ook ter wereld kunt bekijken. Bovendien heb je na aankoop ook nog eens 3 maanden de tijd om de colleges terug te kijken!