NIEUW Facelifts & make-overs

NIEUW Facelifts & make-overs (vanaf 7 oktober)

Weinig mensen weten dat op de zolder van het Mauritshuis een restauratieatelier is gehuisvest. Om de collectie op hoog niveau te houden, houdt een team van eigen restauratoren zich daar dagelijks bezig met conservering, restauratie en materiaal-technisch onderzoek.

In 2021 is het ruim 25 jaar geleden dat het restauratieatelier op zolder werd ondergebracht. In Facelifts & make-overs worden de meest intrigerende restauraties uit de afgelopen twintig jaar uit de doeken gedaan, waaronder schilderijen van Rembrandt, Vermeer, Hals, Steen en Rubens, maar ook van minder bekende kunstenaars als Cornelis de Heem en Jacob Ochtervelt.

Het restaureren van eeuwenoude schilderijen spreekt tot de verbeelding. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat kunnen we leren van een restauratie? Hoe zien de schilderijen er ‘voor’ en ‘na’ behandeling uit? En wat zijn de meest verbluffende bevindingen geweest?

(tekst Mauritshuis; 7 oktober 2021- 9 januari 2022)

Voor nu plan ik alvast de hybride tentoonstellingslezing op woensdag 27 oktober om 13.00 uur en deze is tegelijkertijd fysiek bij Casa dell’Arte in Den Haag en online bij te wonen.
Zodra het mogelijk is, kun je ook weer mee met een rondleiding op de tentoonstelling en informeer ik je hierover middels de nieuwsbrief!