HYBRIDE lezing ‘Frans Hals. Zijn tijd ver vooruit’

HYBRIDE lezingFrans Hals. Zijn tijd ver vooruit

Uitzonderlijk vernieuwend, vermakelijk en vol lef: Frans Hals was een van de meest bepalende schilders van de 17de eeuw. Zijn eigenzinnige, losse schilderstijl werd zo invloedrijk dat je bijna zou vergeten dat hij hier de grondlegger van was. Ontdek de streken van Frans Hals in een unieke tentoonstelling met zo’n vijftig werken uit (inter)nationale topcollecties.
In de eerste helft van zijn loopbaan vervaardigde Hals – die pas op 28 jarige leeftijd lid werd van het Haarlemse schildersgilde – een aantal opmerkelijke genrestukken, maar rond 1640 begon hij zich volledig toe te leggen op portretten.
We kennen Hals ook van zijn schutterstukken waarvoor hij meerdere opdrachten ontving van de Haarlemse schutterij, waar hij zelf ook lid van was. Ook portretteerde hij een Amsterdamse schutterscompagnie, wat uitzonderlijk was omdat die opdrachten eigenlijk altijd naar een ingezetene van Amsterdam gingen.
Zijn zwierige stijl werd in latere tijden als onaf beschouwd en slecht gewaardeerd totdat de Impressionistische stroming opkwam. Voor deze schilders was Hals het lichtende voorbeeld en putten zij inspiratie uit zijn werk.

Tijdens de hybride tentoonstellingslezing volgen we de onderwerpen van de expositie in het Rijksmuseum zodat je dit als voorbereiding op (of nagenieten van) je bezoek kunt zien.
Deze hybride lezing wordt tegelijkertijd fysiek bij Casa dell’Arte als wel ONLINE gegeven. Bij je betalingsbevestiging ontvang je de verdere details over deze lezing. De lezing is na de LIVE opname on demand beschikbaar en na aankoop heb je een week de tijd om de lezing en eventuele extra’s in alle rust te bekijken.