George Stubbs – De man, het paard, de obsessie

RondleidingGeorge Stubbs – De man, het paard, de obsessie

George Stubbs (1724-1806) is in het achttiende-eeuwse Engeland vergelijkbaar met Paulus Potter in Nederland, zo beroemd is hij. Vandaag de dag is hij echter nagenoeg onbekend in Nederland en heeft het Mauritshuis de primeur, want niet eerder werd er in Nederland een tentoonstelling aan deze belangrijke kunstenaar gewijd.

Het is niet zo maar een overzichtstentoonstelling, maar een die gericht is op Stubbs paardenschilderijen. Daarvoor heeft het Mauritshuis zelfs het levensgrote topstuk Whistlejacket uit de National Gallery in Londen los weten te krijgen.

Daarnaast zijn er dertien schilderijen, tien anatomische tekeningen en het originele skelet van het wereldberoemde renpaard Eclipse op de tentoonstelling te vinden, en laat het Mauritshuis zien hoe Stubbs zich wist te ontwikkelen tot dé paardenschilder van het Verenigd Koninkrijk.

Het is daarmee een indrukwekkende tentoonstelling die ook nog eens prachtig is vorm gegeven. Wendy zal zich als het beste paard van stal inzetten om je een onvergetelijke rondleiding óf lezing te bezorgen.

Gezien de huidige situatie is de rondleiding nu uitsluitend als online lezing beschikbaar.
(Looptijd: 20 februari -30 augustus 2020)

Geef een reactie