Icons. Topstukken uit de National Portrait Gallery

Icons. Topstukken uit de National Portrait Gallery

Van Ed Sheeran tot Queen Elizabeth (allebei), van Noami Campbell tot Nelson Mandela. Het zijn allemaal iconen omdat ze in hun tijd impact hebben gehad en daarom heeft hun afbeelding een weg gevonden naar de collectie (zelf)portretten van de National Portrait Gallery van Londen.

Aangezien dit museum op dit moment in verbouwing is kan de collectie op reis en is de tentoonstelling Icons: topstukken uit de National Portrait Gallery te zien in Korea én het Fries Museum in Leeuwarden.
Meer dan 100 schilderijen, foto’s, beelden, prenten en tekeningen van de meest uiteenlopende kunstenaars, zoals Peter Paul Rubens, Andy Warhol en Natasja Kensmil zijn te bewonderen.

Dit keer zijn de werken niet chronologisch opgebouw maar aan de hand van thema’s samengebracht waardoor je opmerkelijke combinaties zult zien.
Tijdens de tentoonstellingslezing bespreken we een groot deel van deze werken. We kijken naar de kunstenaar, de geportreteerde, de rol die beiden hebben gehad in hun eigen tijd én hoe ze zich verhouden tot het thema waar ze deel van uit maken.

(looptijd: 11 september 2021 t/m 9 januari 2022)

Deze lezingen zijn on demand verkrijgbaar. Mooi om als voorbereiding op de tentoonstelling thuis of in de trein er naar toe te bekijken!
– De tentoonstellingslezing duurt bijna drie uur en mag je een hele week bekijken.
– Heb je liever een wat kortere lezing, kies dan voor een Kunstuurtje. Hier heb je na aankoop 24 uur toegang toe.