In de voetsporen van Dante

In de voetsporen van Dante

Het is dit jaar 700 jaar geleden dat Dante Alighieri overleed en dat wordt in Italië groots gevierd met allerlei activiteiten. 
Deze Florentijnse dichter, geboren in 1265, had tijdens zijn leven nooit kunnen bedenken dat hij zó beroemd zou worden dat menig Italiaan uit zijn werk kan citeren. 

Het meest bekend is ‘La Divina Commedia’ geschreven in het Florentijnse dialect. Dankzij het succes van dit boek én de geschriften van zijn tijdgenoten Petrarca en Boccaccio, groeide het Florentijnse dialect uit tot wat we nu Italiaans noemen. 
Daarnaast sprak het boek ook tot de verbeelding van talloze kunstenaars en resulteerde dit in prachtige kunstwerken. 

Door omstandigheden zal Dante verbannen worden uit Florence en uiteindelijk overlijden in Ravenna, iets waar Florence nu enorm veel spijt van heeft.
Tijdens deze lezing wandelen we in de voetsporen van Dante door zijn leven en zijn werk aan de hand van schitterende kunstwerken en foto’s van plekken die betrekking hebben op Dante zelf of zijn geschriften. 

Ben je al vaak in Italië geweest en wil je (nog) meer weten over Dante? Dan is deze lezing precies voor jou. Ik plaats de dichter in de context van zijn tijd, introduceer La Divina Commedia en dan gaan we op reis door zijn leven en werk.

De lezing wordt LIVE thuis bij Casa dell’Arte gegeven maar is tegelijkertijd ook LIVE online bij te wonen! 
Kun je niet bij de LIVE lezing aanwezig zijn, geen punt want de lezing wordt ook opgenomen en is naderhand on demand terug te kijken. 

Heb je nu helemaal zin gekregen, bekijk dan hier de reizen naar Bologna & Emilia Romagna of naar Florence die ik ga begeleiden:

SRC Culturele groepsreis ‘150 jaar Impressionisme’
SRC Culturele groepsreis '150 jaar Impressionisme'Vertrek 8 april & 1 mei 150 …
SRC Culturele groepsreis ‘Gotiek in Frankrijk’
SRC Culturele Groepsreis 'Gotiek in Frankrijk'Vertrek 1 juli & 16 september Rond …
SRC Culturele groepsreis ‘Kunst in Florence’
SRC Culturele groepsreis 'Kunst in Florence'Vertrek 11 maart 2024 ‘Carpe diem: pluk …
SRC Culturele groepsreis ‘Meren in Noord-Italië’
SRC Culturele Groepsreis 'Meren in Noord-Italië'Vertrek 13 mei Lago d’Orta, Lago Maggiore, …

SRC biedt ook een Dante reis aan waar je hier meer over leest.