In volle bloei

In volle bloei

In het jubileumjaar trakteert het Mauritshuis zijn bezoekers op een bont boeket, bestaande uit de beste bloemstillevens uit de 17de eeuw.
Het museum bezit zelf een zeer rijke verzameling bloem-schilderijen, meesterwerken van Ambrosius Bosschaert, Roelant Savery, Jan Davidsz de Heem en Rachel Ruysch. Deze schilderijen waren (en zijn) immens populair, maar waarom eigenlijk? Zat het ‘m in de kleurenpracht, de symboliek of de uitstraling van rijkdom? Het antwoord krijg je op de rondleiding!
Ook krijg je antwoord op de vraag waarom dit genre zo geschikt was voor vrouwelijke kunstenaars en welke rol zij speelden in de ontwikkeling van de botanische wetenschap.

De rol van de vrouwen is zó groot dat we daar een aparte rondleiding aan wijden, waarbij we de werken van deze vrouwen zowel de tentoonstelling als op de vast collectie bewonderen, incl. de nieuwe bruikleen van Catharina van Hemessen.

(looptijd: tot 6 juni 2022)

Naast de rondleidingen is er ook een hybride lezing. Vanzelfsprekend kan ik je ook met je eigen groepje rondleiden op een door jouw gekozen moment. Neem dan contact op.