SRC Culturele groepsreis ‘Kunst in Florence’

SRC Culturele groepsreis Kunst in Florence
Vertrek: 15 november 2021

‘Carpe diem: pluk de dag!’ Nog elke dag ziet u in Florence het levende bewijs van deze renaissancefilosofie. Geen ander volk kan elke dag zo ten volle genieten van het leven als de Florentijnen. Ze genieten van de David van Michelangelo en de schilderijen van Botticelli in de wereldberoemde Uffizi. Maar ook het drinken van een espresso is er een kunst, waarvan minstens zo intens wordt genoten!

Wilt u ook genieten van dit ultieme dolce vita-gevoel? En heeft u altijd al de mooiste kunstwerken van de Italiaanse renaissance willen bewonderen? Dan is dit de reis voor u! Tijdens deze kunst-stedentrip ontdekt u met mij in de bakermat van de renaissance wereldberoemde meesters als Michelangelo en Leonardo. De renaissancekunst begon in Florence echter al in het eerste kwart van de 15e eeuw, met de koepel van de dom door Brunelleschi, de deuren van de doopkapel door Ghiberti en de beelden van Donatello. Bovendien legden fresco’s van grootmeesters als Fra Angelico en Masaccio de basis voor de renaissanceschilderkunst waar Florence zo beroemd door is geworden. Tijdens deze mooie kunstreis maakt u met mij een prachtige reis door de tijd, van de fresco’s van de late middeleeuwen naar de topstukken van de zelfbewuste renaissance. 

En wanneer kunt u dit nu beter doen dan buiten het toeristische seizoen, zonder grote groepen toeristen en eindeloos lange rijen! U ontmoet de groten der aarde en neemt uitgebreid de tijd om ze beter te leren kennen. Zo bewondert u de werken van renaissancemeester Michelangelo van dichtbij, en staat u, met dank aan de beroemde De’ Medici-familie, oog in oog met de kunstwerken van grote namen als Giotto, Botticelli en Rafaël. Ook de oogverblindende fresco’s van Masaccio en Fra Angelico zullen u verrassen. Reist u met mij mee? U komt als een rijker mens terug!’

Boek deze reis hier via de site van SRC.