LIVE Online lezing Mode in Kleur!

LIVE Online lezing Mode in Kleur! – Mode die durft

Mode in Kleur! Mode die durft is een tentoonstelling in het Kunstmuseum waar je helemaal vrolijk en vol positiviteit van naar huis gaat. En dat is ook de bedoeling, want juist in deze tijd van langere dagen, meer regen en corona kunnen we allemaal wel wat kleur gebruiken!

Terwijl de conservatoren in maart nog volop bezig waren met de laatste loodjes voor de grote Dior tentoonstelling, sloten de deuren van het museum zich van de een op de andere dag. Tijd om bij de pakken neer te zitten was er niet en er moest snel geschakeld worden: wat nu?
Al heel snel dacht men aan de uitspraak van Elsa Schiaparelli: ‘in tempi difficili, la moda è sempre scandalosa‘ (‘in moeilijke tijden is de mode altijd schokkend’) en was het besluit snel genomen dat er iets waanzinnig moest komen. Gelukkig is de modecollectie er een van formaat en zijn er genoeg waanzinnige stukken in depot die getoond konden worden.

Gerangschikt naar kleur staan de 18e eeuwse japonnen zij aan zij met de prêt-à-porter stukken van Valentino en Vivienne Westwood en staan de Japonse rokken gebroederlijk naast de Indiaase bruidsmode.
Alle stukken hebben een verhaal. Gaat het niet over het symbolisch gebruik van een kleur in een bepaalde tijd, dan is er wel iets te vertellen over de eigenaar of ontwerper.

Wie je echter wel weten wat die verhalen zijn en welke rol kleuren in het verleden en heden hebben gespeeld? Schrijf je dan in voor de twee uur durende LIVE online lezing op vrijdag 20 november om 10.30 uur.
Na afloop heb je nog één hele week om de lezing binnen jouw eigen beveiligde omgeving keer op keer te bekijken en heb je bovendien ook nog toegang tot de verschillende andere filmpjes en video’s die aan de bibliotheek worden toegevoegd!