Mode, kunst & architectuur in Bridgerton

Mode, kunst & architectuur in Bridgerton

KORTING OP DE LEZING VOOR DE LOOPTIJD VAN ROYALS & REBELS. BRITISH FASHION

De met kerst 2020 uitgebrachte Netflix serie ‘Bridgerton‘ bereikte in de eerste 28 dagen 82 miljoen huiskamers , inclusief de mijne. Als studente propedeuse Engels was ik al helemaal verliefd op de prachtige conversaties in romans van Jane Austen en is het niet vreemd dat deze verfilming van de historiserende romans van Julia Quinn mij enorm aanspreekt.
Heel wat jaren later ging ik kunstgeschiedenis studeren en met die bagage kijk ik nu ook vanuit dat standpunt naar deze serie en probeer ik te herkennen wat ik zie. Zo ontstond het idee om deze lezing te gaan ontwikkelen en jullie mee te nemen langs de mode, kunst & architectuur die context vormen voor deze serie.

We schrijven 1813. Daphne Bridgerton wordt als debutante door koningin Charlotte flawless genoemd bij haar presentatie aan het hof, terwijl haar overbuurmeisjes met de gehandschoende hand van de koningin opzij worden gewuifd nadat een van hen flauw valt (te strak ingesnoerd;-).
Daphne kan zich geen betere start van het seizoen wensen. Echter het verloopt allemaal niet zoals verwacht wanneer Lady Whistledown, de locale ‘gossip girl’, verslag doet van alle roddels die zich dat seizoen voordoen.
Het is daardoor een verhaal vol adembenemende kleding, indrukwekkende huizen en boordevol romantiek geworden. Het bekijken van de serie is geen must, maar wel aan te bevelen voordat je de lezing bekijkt. Twijfel je, bekijk dan de teaser hieronder en geloof me: you’re hooked!

Ik ben voor de lezing helemaal los gegaan en dat resulteerde in een meer dan 4 uur durende lezing! Er was gewoon té veel leuks om te vertellen over de Regency periode, de mode, de kunst en de architectuur. Naast de lezing staan er ook nog veel meer video’s en artikelen in de bibliotheek die ik in de loop van dit onderzoek heb gevonden. Wil je alles weten over de wel of niet historisch correcte weergave van de Regency periode in Bridgerton en het allemaal bij elkaar hebben, dan ben je hier aan het juiste adres!!!!

Ben je benieuwd naar hoe deze lezing zal zijn, kijk dan naar deze 30 minuten durende samenvatting:

Wil je nu graag een aantal van deze huizen met eigen ogen bekijken? Boek dan hier deze reis bij SRC Reizen.