Mode, kunst & architectuur in Bridgerton

Mode, kunst & architectuur in Bridgerton

De met kerst uitgebrachte Netflix serie ‘Bridgerton‘ heeft al meer dan 65 miljoen huiskamers bereikt, inclusief de mijne. Als studente propedeuse Engels was ik al helemaal verliefd op de prachtige conversaties in romans van Jane Austen en is het niet vreemd dat deze verfiming van de historiserende romans van Julia Quinn mij enorm aanspreken.
Heel wat jaren later ging ik kunstgeschiedenis studeren en met die bagage kijk ik nu ook vanuit dat standpunt naar deze serie en probeer ik te herkennen wat ik zie. Zo ontstond het idee om deze lezing te gaan ontwikkelen en jullie mee te nemen langs de mode, kunst & architectuur die context vormen voor deze serie.

We schrijven 1813. Daphne Bridgerton wordt als debutante door koningin Charlotte flawless genoemd bij haar presentatie aan het hof, terwijl haar overbuurmeisjes met de gehandschoende hand van de koningin opzij worden gewuifd nadat een van hen flauw valt (te strak ingesnoerd;-).
Daphne kan zich geen betere start van het seizoen wensen. Echter het verloopt allemaal niet zoals verwacht wanneer Lady Whistledown, de locale ‘gossip girl’, verslag doet van alle roddels die zich dat seizoen voordoen.
Het is daardoor een verhaal vol adembenemende kleding, indrukwekkende huizen en boordevol romantiek geworden. Het bekijken van de serie is geen must, maar wel aan te bevelen voordat je de lezing bekijkt. Twijfel je, bekijk dan de teaser hieronder en geloof me: you’re hooked!

Op maandagavond 8 februari geef ik deze lezing LIVE via Zoom waarna de lezing in de bibliotheek van Casa dell’Arte geplaatst wordt en je deze een week lang nog kunt bekijken. Daarnaast voeg ik daaraan nog een heleboel leuke extra’s toe die ik in de loop van dit onderzoek heb gevonden dus nog meer reden om deze lezing aan te kopen!!!