Amalia. Ambitie met Allure

LAATSTE KANS Rondleiding Amalia. Ambitie met Allure

Museum Prinsenhof Delft geeft Amalia van Solms (1602-1675) haar rechtmatige plek in de Nederlandse geschiedenis teug. Deze gravin van Solms-Braunfels was namelijk meer dan die liefhebbende echtgenoot van Frederik Hendrik. Zij was instrumenteel in het voortbestaan van het Huis Oranje-Nassau en zonder haar zou het huidige koningshuis misschien wel helemaal niet bestaan hebben.
Op de tentoonstelling Amalia. Ambitie met Allure laat zien welke strategische rol ze heeft gespeeldin de (inter)nationale politiek van de tweede helft van de 17e eeuw. Door personal branding (de parels) en slimme huwelijkspolitiek weet iedereen wie dit stadhouderlijke paar is. Haar meesterwerk is natuurlijk de Oranjezaal in Huis ten Bosch.

Tijdens de rondleiding van Casa dell’Arte neem ik mee door het leven van Amalia aan de hand van haar persoonlijke eigendommen die tonen hoe bewust zij zich was van haar rol als moeder des vaderlands.

(16 september t/m 8 januari)

Ben je geinteresseerd in de bakermat van ons koningshuis en zou zelf wel eens naar Braunfels reizen, boek dan de ‘Bakemat van de Oranje Dynastie‘ reis bij SRC reizen en reis met mij mee in april 2023.