NIEUW Balenciaga. Meesterlijk zwart

NIEUW Balenciaga. Meesterlijk zwart

Cristóbal Balenciaga (1895 – 1972): hij werd beschouwd als ‘le maître’ onder de couturiers. “Als haute couture een orkest is, dan is Balenciaga de dirigent en de rest van ons slechts de musici die de aanwijzingen van de meester volgen”, zei Christian Dior eens.
De Spaanse modeontwerper stond bekend als een strenge couturier die zijn werk als zijn religie beschouwde. Zijn sculpturale en complexe vormen kwamen het beste uit in een van zijn favoriete kleuren: zwart.
In het najaar van 2022 brengt Kunstmuseum Den Haag met de modetentoonstelling Balenciaga – Meesterlijk zwart een eerbetoon aan zijn oeuvre in deze kleur. Meer dan 100 topstukken uit de collecties van Palais Galliera en Maison Balenciaga hangen achter de schermen al klaar in Parijs. Het is voor het eerst dat zo’n grote selectie werken van Balenciaga in Nederland te zien is en Casa dell’Arte is daar natuurlijk bij!

(24 september t/m 05 maart ; tekst Kunstmuseum)

Vanzelfsprekend kun je deze rondleiding ook als groepje boeken. Een groepsrondleiding met max 10 persononen kost €125,- en duurt 1,5 uur. Dit is inclusief gebruik van een whispersysteem maar exclusief toegang tot het museum. Interesse? Neem hier contact op.

Tip voor de feestdagen: Cristóbal Balenciaga – De jongen die couturier wilde worden van Sanne te Loo (1972) is het nieuwste deel in de geliefde reeks kinderkunstboeken van het Kunstmuseum Den Haag.