Balenciaga. Meesterlijk Zwart

Balenciaga. Meesterlijk Zwart

Cristóbal Balenciaga (1895 – 1972): hij werd beschouwd als ‘le maître’ onder de couturiers, maar de jeugd van tegenwoordig heeft alleen van Balenciaga van nu gehoord en heeft geen idee dat dit de naam van de oprichter is die 100 jaar geleden het modehuis starten. En dan nog kennen ze het merk alleen van de ‘sox shoe’.
De Spaanse modeontwerper die het modehuis oprichtte zou waardering hebben gehad voor deze schoenen want ze staan in lijn met zijn eigen ontwerpen die sculpturaal te noemen zijn. Vandaar dat hij ook koos voor de kleur zwart omdat de complexe vormen in die kleur het beste tot uitdrukking komen.
In de winter van 2022/2023 bracht het Kunstmuseum Den Haag met de modetentoonstelling Meesterlijk Zwart – uit het oeuvre van couturier Cristóbal Balenciaga een eerbetoon aan Balenciaga’s oeuvre in deze kleur. Topstukken afkomstig uit de collecties van het Parijse modemuseum Palais Galliera en uit de archieven van Maison Balenciaga waren voor het eerst in grote getale in Nederland te zien!
Casa dell’Arte is daar natuurlijk bij om je mee te nemen in het verhaal van de tentoonstelling.

Vanzelfsprekend kun je deze rondleiding ook als groepje boeken. Een groepsrondleiding met max 15 persononen kost €130,- en duurt 1,5 uur. Dit is inclusief gebruik van een whispersysteem maar exclusief toegang tot het museum. Interesse? Neem hier contact op of mail naar wendy@casadellarte.nl

Tip voor de feestdagen: Cristóbal Balenciaga – De jongen die couturier wilde worden van Sanne te Loo (1972) is het nieuwste deel in de geliefde reeks kinderkunstboeken van het Kunstmuseum Den Haag.