NIEUW Manhattan Masters

NIEUW Manhattan Masters

In het hart van New York, prachtig gelegen met zicht op Central Park, prijkt The Frick Collection. Een geliefd museum, geroemd om de hoge kwaliteit van de collectie.
In Manhattan Masters tonen we het mooiste van het mooiste uit de The Frick Collection in New York. De schilderijen die we in deze tentoonstelling laten zien verruilden Europa meer dan 100 jaar geleden voor Amerika en zijn sindsdien nooit meer in Europa te zien geweest. Bij hoge uitzondering leent The Frick Collection ze aan ons uit. Onder hen het beroemde Zelfportret van Rembrandt uit 1658.
Ik weet al welke andere werken er komen maar dat mag ik nog niet verklappen, maar ik kan je wel vertellen dat het stuk voor stuk fraaie schilderijen zijn van natuurlijk niet de minste schilders!

UP-DATE
Inmiddels is natuurlijk bekend welke werken er uit New York zijn overgevlogen en daar zit natuurlijk een Vermeer bij, en een hele mooi ook nog! Ben je benieuwd naar deze ‘De soldaat en het lachende meisje‘ en naar die van Cuyp, Hals en Hobbema en de rest, schrijf je dan snel in! De rondleiding van 4 november is al uitverkocht, vandaar dat ik zondag 13 november als nieuwe datum heb geprikt. Daarnaast zijn er nog twee plekken op de 31ste.

(29 september t/m 15 januari; tekst Mauritshuis)