Brunelleschi’s koepel

Online lezing Brunelleschi’s koepel

Op 7 augustus 1420 vierde men de aanvang van de bouw van de koepel van de Santa Maria del Fiore in Florence met een uitgebreid diner met meloen en wijn. 600 jaar later, in 2020, zou dit ook groots gevierd worden tot het corona virus roet in het eten gooide.

De koepel van de dom is vandaag de dag een symbool van de Renaissance omdat Brunellschi de tot dan toe onovertroffen indrukwekkende Romeinse koepels had geëvenaard. Een architectonisch hoogstandje dus en dat terwijl Brunellschi niet eens architect van huisuit was, maar goudsmit! Hoe kreeg hij het voor elkaar om een koepel te bouwen die nog steeds de grootste gemetselde koepel ter wereld is?

Kortom, voldoende reden om de koepel en zijn maker nader te onderzoeken in een online lezing die dik 2 uur duurt. Daarnaast krijg je bij aankoop van deze lezing een flink aantal verdiepende video’s en artikelen die ik bij het maken van deze lezing heb verzameld. Zo heb je alle info meteen beschikbaar!

Ben je na het bekijken van de lezing helemaal enthousiast geworden over Florence of Toscane in het algemeen? Bestel dan ook de cursus Trots van Toscane of de lezing over de vaste collectie van de Uffizi.

Wil je liever alles in het echt bekijken? Reis dan met mij mee op de Kunstreis van SRC Reizen in het voorjaar, of stap al eerder bij me in de bus naar de Loire of naar Thüringen & Saksen!