Franciscus van Assisi

Online lezing Franciscus van Assisi

Op 4 oktober is het Werelddierendag omdat dit de naamdag is van Franciscus van Assisi, dat is bij veel mensen wel bekend. Weet je ook waarom? Lees gauw verder!

Grappig genoeg is die link tussen dierendag en Franciscus dus eigenlijk een hele recente: pas op 4 oktober 1930 werd de eerste keer Werelddierendag gevierd omdat men tijdens een congres een jaar eerder had besloten dat er meer aandacht moest komen voor het wel en wee van dieren.

Franciscus van Assisi heeft volgens zijn levensbeschrijvingen (hagiografieën) met talloze dieren gecommuniceerd en het ene verhaal is nog fascinerender dan het andere. Daarnaast genoot Francicus en zijn gedachtengoed al in zijn eigen tijd grote populairiteit en komt hij in de kunsten veelvuldig voor.

Ik ben al vele malen in Umbrië en Franciscus’ geboorteplaats Assisi geweest, zowel met de bus als te voet. In heb op die reizen veel informatie en beeldmateriaal verzameld waardoor ik een prachtig lezing heb samengesteld over het leven en het gedachtegoed van deze populaire heilige.

Deze twee uur durende lezing en de vele extra’s zijn na aankoop één week lang voor jou alleen beschikbaar in de bibliotheek van Casa dell’Arte. De instructies hoe dit in zijn werk gaat ontvang je bij de je bestelling.

Wie weet inspireert het je om volgend jaar met mij mee op reis te gaan naar Umbrië (of misschien wil je al wel eerder mee naar de Loire of naar Thüringen & Saksen):