Topstukken van de Uffizi, Florence

Online lezing Topstukken Gallerie degli Uffizi

De Gallerie degli Uffizi. Ooit vergaderden hier de gildes van de stad, bogen advocaten zich over een vonnis en renden klerken heen en weer met dossiers.

Ook nu is het – normaal gesproken – nog steeds een drukte van belang in de Uffizi, alleen komt men voor totaal iets anders. Hier vind je namelijk een van de grootste kunstverzamelingen ter wereld, met meesterwerken die duizenden mensen weten te ontroeren.

Deze bijna 3 uur durende lezing is live opgenomen en neemt je aan de hand van prachtig beeldmateriaal op een reis door de kunstgeschiedenis, waarbij alle grote Italiaanse namen uit de middeleeuwen, renaissance en barok de revue passeren, van Botticelli tot Da Vinci, van Michelangelo tot Caravaggio.

Net als bij alle andere online lezingen, kun je ook deze lezing na aanschaf een week lang bekijken in ‘Mijn bibliotheek’, hoe fijn is dat?

In de beschermde omgeving van ‘Mijn bibliotheek’ – die alleen toegankelijk is voor jou – vind je naast de lezing ook allerlei gratis extra’s. Zaken die ik tijdens mijn onderzoek voor deze lezing ben tegengekomen, die ik interessant vind en die betrekking hebben op het onderwerp zoals tv programma’s, artikelen en video’s.

Wil je weten of een online lezing iets voor je is, kijk dan naar deze uitleg en krijg meteen een preview van deze lezing over de Uffizi.