(Online) lezingen

Wendy spreekt al jaren in den lande bij kunstclubs, sociëteiten en bedrijven en heeft inmiddels een waslijst van lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen opgebouwd. Naast de lezingen die in de onderstaande kopjes worden aangeboden, heeft Wendy nog veel meer lezingen in haar portfolio!

Tevens organiseert zij met enige regelmaat lezingen bij Casa dell’Arte thuis waar je als individuele deelnemer kunt aanschuiven in de ruime woonkamer waar je vanuit je collegestoel kunt genieten van de mooie beelden op een groot projectscherm. Natuurlijk altijd onder het genot van een kopje koffie of thee met een koekje!

De meest recente uitbreiding van Casa dell’Arte bevindt zich in de digitale ruimte: de online lezingen. Uit nood geboren ttv de corona crisis zijn er inmiddels een aardig aantal lezingen online te bekijken.
Het grote voordeel van deze lezingen is dat ze on demand zijn en je na aankoop maar liefst één week toegang krijgt tot de lezing en alle extra’s zoals links naar artikelen en video’s (de light versie, het Kunstuurtje geeft je 24 uur toegang en is zonder extra’s).
De online lezingen kijk je op jouw tempo, met onbeperkt vooruitspoelen, terugspoelen, stopzetten, pauzeren en weer starten. Je kunt de lezing – binnen de toegestane periode – dus zo vaak kijken als je wilt!
Dit is een enorm pluspunt ten opzichte van andere aanbieders die je slechts éénmalig toegang geven tot hun online lezing.

Naast dat je als individu een online lezing kunt bijwonen, is het ook mogelijk dit voor een grote groep te doen. Wil je een online live stream lezing voor je kunstclub, scrol dan naar beneden of ga direct naar deze pagina.

Een lezing kun je natuurlijk ook cadeau geven, een gegarandeerd succes (‘ik kreeg deze lezing als verrassend kerstkado van een vriendin en heb de volle 2 1/2 uur ervan genoten. Het was boeiend en leerzaam‘)!
Vermeld dan bij je bestelling bij ‘Extra informatie’ dat het een cadeau is en dan neem ik contact op voor het afstemmen van de details.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de verschillende mogelijke lezingen die Casa dell’Arte online en fysiek biedt? Lees dan verder op deze pagina of klik op de blauwe balken om direct naar de desbetreffende pagina te gaan!

Wil je weten hoe een online lezing en cursus er uitziet en hoe je na aankoop bij de lezing komt (dit is als het ware een werkinstructie), kijk dan naar dit filmpje.

De online tentoonstellinsglezingen zijn een geweldig alternatief wanneer je om welke reden dan ook niet naar een tentoonstelling kunt gaan (of ‘m hebt gemist). Door ze online te bekijken aan de hand van Wendy’s verhaal en een powerpoint presentatie, heb je toch méér dan het gevoel de tentoonstelling te hebben gezien.

Je kunt een online tentoonstellingslezing op twee manieren bekijken:
– thuis op je computer, tablet of smartphone vanuit je luie stoel waar ook ter wereld, zolang je maar een internet aansluiting hebt
– op de tentoonstelling zelf met je smartphone of tablet en je oortjes in. De tentoonstellingslezingen volgen grotendeels de looproute van de opstelling in het museum, alleen met veel meer verdieping. Zo haal je nog meer uit je museumbezoek!

En dat is nog niet alles! Je kunt deze lezing na aankoop één week lang onbeperkt bekijken in jouw eigen beschermde omgeving in de bibliotheek op de website van Casa dell’Arte. Hoe fijn is dat?

Met elke nieuwe tentoonstelling in het Mauritshuis en het Kunstmuseum zal er naast de fysieke rondleiding ook een online lezing worden gemaakt.
Hieronder vindt je de lezingen bij de nu lopende tentoonstellingen en laat ik je weten welke nieuwe lezingen er op stapel staan.

Actuele (online) tentoonstellingslezingen

(Online) tentoonstellingslezingen

Hier vind je de online lezingen van de tentoonstellingen die in het (recente) verleden zijn geweest.
Heb je de tentoonstelling gemist of ben je wel geweest maar wil je meer verdieping of vond je het zo fantastisch dat je de tentoonstelling nog eens wilt beleven? Boek dan deze tentoonstellingslezing en bekijk en geniet vanuit je luie stoel (opnieuw) van de tentoonstelling!

Overige (online) lezingen

Naast dat ik door mijn werk bij het Kunstmuseum en het Mauritshuis al op menig tentoonstelling heb mogen rondleiden, zijn er in de loop der jaren veel onderwerpen geweest die ik zelf heb verwerkt in een lezing.
Die tref je hieronder aan, samen met de tentoonstellingslezingen van de reeds afgelopen tentoonstellingen.
Ook hiervoor geldt dat je de lezing na aankoop één week lang kunt bekijken in de bibliotheek op de website van Casa dell’Arte.

Lezingen bij Casa dell’Arte

Regelmatig organiseert Wendy een lezing bij Casa dell’Arte zelf waar je al individuele deelnemer kunt inschrijven. Onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers, woon je dan een twee uur durende lezing bij.
Gezien de huidige RIVM regels kunnen er op dit moment geen lezingen bij Casa dell’Arte thuis plaatsvinden.

Aanvraag eigen lezing op locatie of via live stream

Het is ook mogelijk om een live online lezing aan te vragen voor je eigen kunstclub. Het is natuurlijk leuker om elkaar in persoon te zien, maar een alternatief dat door velen toch wordt gewaardeerd (‘Heel fijn Wendy, dat we toch nog op deze wijze onze honger naar kunnen stillen!‘). Dit gebeurt niet via Zoom maar via Webinargeek waar je geen account hoeft aan te maken en middels een link in een e-mail direct de lezing kunt bijwonen.

Wil je een lezing op locatie aanvragen of kies je in deze tijd voor een online lezing voor je eigen kunstclub zoals hierboven is toegelicht? Ga dan naar deze pagina of stuur een e-mail naar wendy@casadellarte.nl

Wil je een indruk krijgen van Wendy krijgen als spreker voor op locatie, bekijk dan dit filmpje dat werd gemaakt tijdens een door mij en collega Karin Haanappel georganiseerde lezing ten tijde van de Femme Fatales tentoonstelling in het Kunstmuseum (toen nog Gemeentemuseum geheten).