(Online) lezing

Wendy spreekt al jaren in den lande bij kunstclubs, sociëteiten en bedrijven en heeft inmiddels een waslijst van lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen opgebouwd.

Daarnaast organiseert zij met enige regelmaat lezingen bij Casa dell’Arte thuis waar je als individuele deelnemer kunt aanschuiven in de ruime woonkamer.

De meest recente uitbreiding van Casa dell’Arte bevindt zich in de digitale ruimte: de online lezingen. Uit nood geboren ttv de corona crisis zijn er inmiddels een aardig aantal lezingen online te bekijken.
Het grote voordeel van deze lezingen is dat je maar liefst één week toegang krijgt tot de lezing en alle extra’s zoals links naar artikelen en video’s. Alles op jouw tempo, met onbeperkt vooruitspoelen, terugspoelen, stopzetten, pauzeren en weer starten, een week lang. Je kunt de lezing dus zo vaak kijken als je wilt!
Dit is een enorm pluspunt ten opzichte van andere aanbieders die je slechts eenmalig toegang geven tot de lezing (ongeacht of deze fysiek of online is).

Wil je weten hoe een online lezing en cursus er uitziet en hoe je na aankoop bij de lezing komt (dit is als het ware een werkinstructie), kijk dan naar dit filmpje.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de verschillende mogelijke lezingen die Casa dell’Arte biedt? Lees dan verder op deze pagina.

Actuele online tentoonstellingslezingen

Helaas zijn rondleidingen in de musea op dit moment niet toegestaan en kan Wendy je niet meenemen over de tentoonstellingen in de verschillende musea. Daarom maakt zij nu lezingen over de tentoonstellingen zodat je toch haar verhaal kunt horen.
Normaal duren Wendy’s rondleidingen al 1,5 uur (een haf uur langer dan wanneer je bij het museum zelf boekt) omdat zij graag nodige verdieping aan wil brengen. De online lezingen zijn meestal nog iets langer met nóg meer extra informatie!

De online tentoonstellinsglezingen zijn een geweldig alternatief wanneer je om welke reden dan ook een tentoonstelling mist. Er zijn zoveel mooie tentoonstellingen in Nederland die je niet allemaal kunt bekijken en door ze online te bekijken aan de hand van Wendy’s verhaal en een powerpoint presentatie, heb je toch meer dan het gevoel de tentoonstelling te hebben gezien.

Je kunt een online tentoonstellingslezing op twee manieren bekijken:
– thuis op je computer, tablet of smartphone vanuit je luie stoel waar ook ter wereld, zolang je maar een internet aansluiting hebt
– op de tentoonstelling zelf met je smartphone of tablet en je oortjes in. De tentoonstellingslezingen volgen grotendeels de looproute van de opstelling in het museum, alleen met veel meer verdieping. Zo haal je nog meer uit je museumbezoek!

En dat is nog niet alles! Je kunt deze lezing na aankoop één week lang onbeperkt bekijken in jouw eigen beschermde omgeving in de bibliotheek op de website van Casa dell’Arte. Hoe fijn is dat?

Met elke nieuwe tentoonstelling in het Mauritshuis en het Kunstmuseum zal er naast de fysieke rondleiding ook een online lezing worden gemaakt.
Hieronder vindt je de lezingen bij de nu lopende tentoonstellingen en laat ik je weten welke nieuwe lezingen er op stapel staan.

Overige online lezingen

Naast dat ik door mijn werk bij het Kunstmuseum en het Mauritshuis al op menig tentoonstelling heb mogen rondleiden, zijn er in de loop der jaren veel onderwerpen geweest die ik zelf heb verwerkt in een lezing.
Die tref je hieronder aan, samen met de tentoonstellingslezingen van de reeds afgelopen tentoonstellingen.
Ook hiervoor geldt dat je de lezing na aankoop één week lang kunt bekijken in de bibliotheek op de website van Casa dell’Arte.

Lezingen bij Casa dell’Arte

Regelmatig organiseert Wendy een lezing bij Casa dell’Arte zelf waar je al individuele deelnemer kunt inschrijven. Onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers, woon je dan een twee uur durende lezing bij.
Durf je het niet aan fysiek een lezing bij te wonen? Geen enkel probleem! De lezing wordt ook op een ander tijdstip LIVE online gegeven. Zowel de online aanwezigen als de fysieke deelnemers krijgen de mogelijkheid de lezing terug te kijken in de bibliotheek op de website van Casa dell’Arte.

Aanvraag lezing op locatie

Wil je een indruk krijgen van Wendy krijgen als spreker voor op locatie, bekijk dan dit filmpje dat werd gemaakt tijdens een door mij en collega Karin Haanappel georganiseerde lezing ten tijde van de Femme Fatales tentoonstelling in het Kunstmuseum (toen nog Gemeentemuseum geheten).
Je kunt een lezing op locatie aanvragen via deze pagina of een e-mail sturen naar wendy@casadellarte.nl