(Online) lezingen

Wendy spreekt in binnen- en buitenland bij kunstclubs, sociëteiten en bedrijven en heeft inmiddels een waslijst van lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen opgebouwd.
Tevens organiseert zij met enige regelmaat lezingen bij Casa dell’Arte thuis waar je als individuele deelnemer kunt aanschuiven in de ruime woonkamer waar je vanuit je collegestoel kunt genieten van de mooie beelden op een groot projectscherm. Natuurlijk altijd onder het genot van een kopje koffie of thee met een koekje!
Sinds maart 2020 biedt Casa dell’Arte ook online lezingen.

Uit nood geboren ten tijde van de corona crisis zijn er inmiddels een flinke hoeveelheid lezingen online te bekijken. Het grote voordeel is dat je na aankoop maar liefst één week toegang krijgt tot de lezing en alle extra’s zoals links naar artikelen en video’s. Deze lezingen duren allemaal minimaal 2 uur of langer. De light versie, het Kunstuurtje duurt max 1,5 uur en geeft je 24 uur toegang en is zonder extra’s.
De online lezingen kijk je op jouw tempo, met onbeperkt vooruitspoelen, terugspoelen, stopzetten, pauzeren en weer starten. Je kunt de lezing – binnen de toegestane periode – dus zo vaak kijken als je wilt!

Actuele (online) tentoonstellingslezingen

(Online) tentoonstellingslezingen

Hier vind je de online lezingen van de tentoonstellingen die in het (recente) verleden zijn geweest.
Heb je de tentoonstelling gemist of ben je wel geweest maar wil je meer verdieping of vond je het zo fantastisch dat je de tentoonstelling nog eens wilt beleven? Boek dan deze tentoonstellingslezing en bekijk en geniet vanuit je luie stoel (opnieuw) van de tentoonstelling!

Overige (online) lezingen

Naast dat ik door mijn werk bij het Kunstmuseum en het Mauritshuis al op menig tentoonstelling heb mogen rondleiden, zijn er in de loop der jaren veel onderwerpen geweest die ik zelf heb verwerkt in een lezing.
Die tref je hieronder aan, samen met de tentoonstellingslezingen van de reeds afgelopen tentoonstellingen.
Ook hiervoor geldt dat je de lezing na aankoop één week lang kunt bekijken in de bibliotheek op de website van Casa dell’Arte.

Een lezing kun je natuurlijk ook cadeau geven, een gegarandeerd succes (‘ik kreeg deze lezing als verrassend kerstkado van een vriendin en heb de volle 2 1/2 uur ervan genoten. Het was boeiend en leerzaam‘)!
Vermeld dan bij je bestelling bij ‘Extra informatie’ dat het een cadeau is en dan neem ik contact op voor het afstemmen van de details.

Wil je weten hoe een online lezing en cursus er uitziet en hoe je na aankoop bij de lezing komt (dit is als het ware een werkinstructie), kijk dan naar dit filmpje.

De online tentoonstellinsglezingen zijn een geweldig alternatief wanneer je om welke reden dan ook niet naar een tentoonstelling kunt gaan (of ‘m hebt gemist). Door ze online te bekijken aan de hand van Wendy’s verhaal en een powerpoint presentatie, heb je toch méér dan het gevoel de tentoonstelling te hebben gezien.

Je kunt een online tentoonstellingslezing op twee manieren bekijken:
– thuis op je computer, tablet of smartphone vanuit je luie stoel waar ook ter wereld, zolang je maar een internet aansluiting hebt
– op de tentoonstelling zelf met je smartphone of tablet en je oortjes in. De tentoonstellingslezingen volgen grotendeels de looproute van de opstelling in het museum, alleen met veel meer verdieping. Zo haal je nog meer uit je museumbezoek!

En dat is nog niet alles! Je kunt deze lezing na aankoop één week lang onbeperkt bekijken in jouw eigen beschermde omgeving in de bibliotheek op de website van Casa dell’Arte. Hoe fijn is dat?

Aanvraag eigen lezing op locatie of via live stream

Naast dat je als individu een (online) lezing kunt bijwonen, is het ook mogelijk om een live (online) lezing aan te vragen voor je eigen kunstclub. Natuurlijk is het leuker om elkaar in persoon te zien, alleen als alternatief wordt een online lezing door velen toch gewaardeerd (‘Heel fijn Wendy, dat we toch nog op deze wijze onze honger naar kunnen stillen!‘).
Wil je een lezing op locatie of online voor je eigen kunstclub aanvragen? Ga dan naar deze pagina.

Wil je een indruk krijgen van Wendy krijgen als spreker voor op locatie, bekijk dan dit filmpje dat werd gemaakt tijdens een door mij en collega Karin Haanappel georganiseerde lezing over de Femme Fatales tentoonstelling in het Kunstmuseum (toen nog Gemeentemuseum geheten).