Over Wendy

Mijn naam is Wendy Fossen en als freelance kunsthistorica heb ik in juli 2007 Casa dell’Arte opgericht. Na meer dan tien jaar in het bedrijfsleven heb ik er voor gekozen om mijn hart te volgen.

Als klein kind wilde ik altijd graag archeologie studeren omdat ik door mijn ouders werd mee gesleept langs de opgravingen van o.a. Pompeï, Rome en Mycene. Eenmaal groot maak je een verstandelijke keuze in de hoop daar goed aan te doen. Mijn doctoraal studie Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam en mijn Master International Relations aan de University of Canterbury hebben mij gevormd en opgeleid, maar de liefde ging nog steeds uit naar de kunsten.

Nadat ik zelf kinderen had gekregen ontstond de behoefte hen ook op sleeptouw te nemen en van alles te laten zien. Een mooi excuus om dan eindelijk mijn passie te volgen en Kunstgeschiedenis te gaan studeren aan de Universiteit Leiden. Het was geen sinecure om naast het gezin en een normale werkweek te studeren, en ik ben mijn Kees eeuwig dankbaar dat hij het voor mij mogelijk maakte!

Nog vóór de bul op zak was, heb ik mijn baan als Procesmanager bij KPN opgezegd en ben ik als Freelance Kunsthistorica aan de slag gegaan. De eerste jaren heb ik onder de naam Art & Design Projects gewerkt, maar de naam dekte de activiteiten onvoldoende. Ik ging dus op zoek naar een andere naam. Aangezien ik thuis werk en enkele activiteiten ook thuis verzorg en ik een voorliefde heb voor Italië, vond ik Casa dell’Arte, het huis van de kunst, een passende naam voor mijn bedrijf.

Inmiddels verzorgt Casa dell’Arte rondleidingen en lezingen voor talloze opdrachtgevers, van oudmedewerkers van het Ministerie van LNV tot het Buurtcentrum Morgenstond, van de VU Westland tot de vele kunstclubs in den lande (bijv. Waddinxveen, Dordrecht, Zuidplas, Krimpen en Maassluis).
Vaste opdrachtgevers zijn het Kunstmuseum en het Mauritshuis in Den Haag en op verschillende locaties werk ik voor de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs. Als reisleider werk ik voor SRC Cultuurreizen en kun je me overal in Europa tegenkomen.

Ik wens je veel leesplezier en ik kijk uit naar de gelegenheid mijn passie op je over te brengen tijdens een van de activiteiten van Casa dell’Arte.

Tot ziens! 
Wendy Fossen