Cursussen

Casa dell’Arte biedt verschillende (korte) cursussen over de meest uiteenlopende kunsthistorische onderwerpen. Dit kan zijn over bepaalde kunstenaars (Toppers 1,2 en 3), over een specifiek onderwerp (Mythologie en De Wereld van Alphonse Mucha) en een handige online cursus voor op reis (Trots van Toscane).

In aan aantal dagdelen vertel ik je aan de hand van een powerpoint presentatie meer over deze onderwerpen. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan stilistische, iconografische en kunsthistorische aspecten, maar ook praktische tips voor een bezoek aan een stad of museum komen aan de orde.

Op dit moment zijn de volgende korte en lange cursussen online beschikbaar:
Trots van Toscane is een korte cursus waarin ik je meeneem naar zonnig Italië en je even weg kunt dromen en ik gedachten kunt dwalen door de mooiste Toscaanse steden. Deze cursus is per direct on deman beschikbaar en is na aankoop drie maanden te bekijken. Precies op tijd voor je zomervakantie!
Mythologie. Van Chaos tot Olympus is een korte cursus waarin ik je aan de hand van de meest uiteenlopende kunstvoorwerpen vertel over het wel en wee van de goden. Deze cursus is na aankoop drie maanden beschikbaar.
Toppers uit de Kunstgeschiedenis, deel 1 is een lange cursus over kunstenaars en kunstwerken tot de 17e eeuw die ik vanuit mijn persoonlijke voorkeur en op basis van een aantal criteria heb samengesteld. Deze cursus is na aankoop drie maanden beschikbaar.
Toppers uit de Kunstgeschiedenis, deel 2 is een lange cursus over kunstenaars en kunstwerken vanaf de 18e eeuw die ik vanuit mijn persoonlijke voorkeur en op basis van een aantal criteria heb samengesteld. Deze cursus is na aankoop drie maanden beschikbaar.

In het voorjaar van 2022 worden twee cursussen aangeboden
Toppers uit de Kunstgeschiedenis, deel 3 is een lange HYBRIDE cursus op de donderdagmiddag die begin januari 2022 start
De wereld van Alphonse Mucha is een korte HYBRIDE cursus op de vrijdagochtend die eind januari 2022 start