Cursussen

Casa dell’Arte biedt verschillende (korte) cursussen over de meest uiteenlopende kunsthistorische onderwerpen. Dit kan zijn een bepaalde periode in de kunstgeschiedenis (Renaissance, Barok), over een specifiek onderwerp (Mythologie) en een handige online cursus voor op reis (Trots van Toscane).

In aan aantal dagdelen vertel ik je aan de hand van een powerpoint presentatie meer over deze onderwerpen. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan stilistische, iconografische en kunsthistorische aspecten, maar ook praktische tips voor een bezoek aan een stad of museum komen aan de orde.

Op dit moment zijn de volgende cursussen online beschikbaar:
Trots van Toscane waarin ik je meeneem naar zonnig Italië en je even weg kunt dromen en ik gedachten kunt dwalen door de mooiste Toscaanse steden. Deze cursus is per direct on deman beschikbaar en is na aankoop drie maanden te bekijken. Precies op tijd voor je zomervakantie!
Mythologie. Van Chaos tot Olympus is een ONLINE cursus waarin ik je aan de hand van de meest uiteenlopende kunstvoorwerpen vertel over het wel en wee van de goden. Deze cursus is na aankoop drie maanden beschikbaar.
Toppers uit de Kunstgeschiedenis, deel 1 is een ONLINE cursus over kunstenaars en kunstwerken tot de 17de eeuw die ik vanuit mijn persoonlijke voorkeur en op basis van een aantal criteria heb samengesteld. Deze cursus is na aankoop drie maanden beschikbaar.
Toppers uit de Kunstgeschiedenis, deel 2 is een FYSIEKE cursus die kunstenaars behandelt van de 18de – 20ste eeuw. We starten op 7 oktober 2021 start. Hieraan kunnen vooralsnog maximaal 8 cursisten deelnemen ivm RIVM regels.