Cursussen

Casa dell’Arte biedt verschillende (korte) cursussen over de meest uiteenlopende kunsthistorische onderwerpen. Dit kan zijn over bepaalde kunstenaars (Toppers 1,2, 3, 4 en 5), over een specifiek onderwerp (Mythologie , De Wereld van Alphonse Mucha en Iconografie. Symboliek in de kunst) en een handige online cursus voor op reis (Trots van Toscane).

In aan aantal dagdelen vertel ik je aan de hand van een powerpoint presentatie meer over deze onderwerpen. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan stilistische, iconografische en kunsthistorische aspecten, maar ook praktische tips voor een bezoek aan een stad of museum komen aan de orde.

Op dit moment zijn de volgende korte en lange cursussen online beschikbaar:
Trots van Toscane is een korte cursus waarin ik je meeneem naar zonnig Italië en je even weg kunt dromen en ik gedachten kunt dwalen door de mooiste Toscaanse steden. Deze cursus is per direct on demand beschikbaar en is na aankoop drie maanden te bekijken. Precies op tijd voor je zomervakantie!
Mythologie. Van Chaos tot Olympus is een korte cursus waarin ik je aan de hand van de meest uiteenlopende kunstvoorwerpen vertel over het wel en wee van de goden. Deze hybride cursus start weer in februari 2023!
Toppers uit de Kunstgeschiedenis, deel 1 is een lange cursus over kunstenaars en kunstwerken tot de 17e eeuw die ik vanuit mijn persoonlijke voorkeur en op basis van een aantal criteria heb samengesteld. Deze cursus is per direct on demand beschikbaar en is na aankoop drie maanden beschikbaar.
Toppers uit de Kunstgeschiedenis, deel 2 is een lange cursus over kunstenaars en kunstwerken vanaf de 18e eeuw die ik vanuit mijn persoonlijke voorkeur en op basis van een aantal criteria heb samengesteld. Deze cursus is per direct on demand beschikbaar en is na aankoop drie maanden beschikbaar.
Toppers uit de Kunstgeschiedenis, deel 3 is de derde lange cursus over kunstenaars en kunstwerken tot de 17e eeuw die ik vanuit mijn persoonlijke voorkeur en op basis van een aantal criteria heb samengesteld. Deze cursus is per direct on demand beschikbaar en is na aankoop drie maanden beschikbaar.
Toppers uit de Kunstgeschiedenis, deel 4. de vierde lange cursus die kunstenaars behandelt uit de 18e eeuw tot vandaag de dag.
Toppers uit de Kunstgeschiedenis, deel 5 we keren weer terug naar de periode van vóó’r 1700 en starten in februari 2023!
De wereld van Alphonse Mucha is een korte cursus over de verschillende varianten van de Art Nouveau naar aanleiding van de tentoonstelling van Alphonse Mucha. Deze cursus is per direct on demand beschikbaar en is na aankoop drie maanden beschikbaar.
Iconografie. Symboliek in de kunst een tiendelige cursussen die je handvatten biedt om nog meer uit je museumbezoek te halen. Deze cursus eindigt in januari 2023 en is vanaf dan on demand te verkrijgen.