Paula Rego

Paula Rego

In het Kunstmuseum een overzichtsstentoonstelling te zien van het werk van figuratieve kunstenares Paula Rego (1935).
Geboren in Portugal verhuist ze naar Engeland waar zij verschillende kunstopleidingen volgt en gedurende haar carrière voornamlijk figuratief werk maakt met een sociaal-politieke inslag.
In haar vroege werk richt ze zich op verholen wijze op het regime in Portugal waar de rol van de vrouw die van achter het aanrecht staande barende vrouw is. Na de val van het regime blijft de positie van de vrouw een terugkerende thema in haar werk.
Ook haar huwelijk is zichtbaar aanwezig vanwege het tumulteuze karakter ervan. Desondanks heeft ze haar man tot het laatst toe bijgestaan als mantelzorger, wat eveneens de nodige inspiratie oplevert. Haar werk is kleurrijk en symbolisch te noemen, alhoewel ze zelf lang niet altijd eenduidig over de betekenis is.

Casa dell’Arte biedt verschillende mogelijkheden om oog in oog te kunnen staan met de fascinerende wereld van Paula Rego:
– een zeer exclusieve lezing bij Casa dell’Arte op 26 januari om 20.00 uur om onder het genot van een glas wijn of kop koffie het werk van de jarige Paula Rego te bekijken
– een rondleiding op verschillende data op de tentoonstelling in het Kunstmuseum (zie hieronder)
– een verdiepende online tentoonstellingslezing van dik twee uur (on demand verkrijgbaar en een week lang terug te kijken)
– een online Kunstuurtje van 1 uur (on demand verkrijgbaar en 24 uur lang terug te kijken)