Rondleidingen

Casa dell’Arte verzorgt rondleidingen in diverse musea.

Wendy werkt als vaste gids bij het Kunstmuseum en het Mauritshuis en kent de permanente collectie op haar duimpje. Voor de tentoonstellingen in deze musea krijgt zij instructie van de conservatoren en hoor je tijdens de rondleiding alles ins en outs van de tentoonstelling.
Soms zijn er tentoonstellingen die bij de passie van Wendy horen en kiest zij ervoor om ook op deze tentoonstellingen rond te leiden.
Daarnaast is het Rijksmuseum een klasse apart. Elke kunsthistoricus/a kan hier een goed verhaal bij houden, zowel over de hoogtepunten of een specifiek tijdvak.

Er wordt bij alle rondleidingen gebruik gemaakt van een eigen whispersysteem zodat je goed kunt horen wat Wendy vertelt, zonder dat zij heel hard hoeft te praten en daarmee andere bezoekers stoort. Voor de deelnemers is een gratis koptelefoon beschikbaar, maar je kunt ook je eigen oortjes meenemen.
Scroll, swipe en klik op een van de plaatjes voor meer informatie over het door jou gewenste onderwerp.

Kunstmuseum

Mauritshuis

In 2024 staat een rondleiding gepland op de tentoonstelling van Roelant Savery. Data volgen nog!

Rijksmuseum

Overige musea

Het programma voor de overige musea begin 2024 volgt binnenkort! Het plan is om in het Panorama Mesdag en in het Haags Historisch een rondleiding op de tentoonstellingen aan te bieden. Zodra die gepland zijn kun je die hier terugvinden.

Rondleiding op aanvraag