Kunstmuseum

Wendy is een van de vaste museumgidsen in het Kunstmuseum en verzorgt ook met Casa dell’Arte eigen museumrondleidingen in dit prachtige Haagse museum. Sinds november 2019 heet het Gemeentemuseum ‘Kunstmuseum’ zonder dat er verder iets is veranderd aan de collectie. Nog steeds hebben wij de grootste opstelling van werken van Piet Mondriaan, de meest gerenommeerde verzameling van Delftsblauw, en een geweldige modecollectie.
Naast dat er rondleidingen mogelijk zijn op de vaste collectie (Mondriaan & De Stijl, Ontdek het Moderne en Delfts blauw), kun je altijd terecht voor rondleidingen op de tentoonstellingen.
Wendy maakt bij al haar rondleidingen en stadswandelingen gebruik van haar eigen whispersysteem zodat je goed kunt horen wat Wendy te vertellen heeft, zonder dat zij heel hard hoeft te praten en daarmee andere bezoekers stoort.
Naast de fysieke rondleidingen waar je aan kunt deelnemen, is er ook de mogelijkheid tot het – in je eigen tijd – bekijken van online tentoonstellingslezingen. Inmiddels zijn er van de meeste tentoonstellingen van de afgelopen jaren online lezingen beschikbaar, Van Breitner & Israels tot Paula Rego. Als je een tentoonstelling hebt gemist, vind je ‘m hier terug!