Kunstmuseum

Wendy is een van de vaste museumgidsen in het Kunstmuseum en verzorgt ook met Casa dell’Arte eigen museumrondleidingen in dit prachtige Haagse museum. Sinds november 2019 heet het Gemeentemuseum ‘Kunstmuseum’ zonder dat er verder iets is veranderd aan de collectie. Nog steeds hebben wij de grootste opstelling van werken van Piet Mondriaan, de meest gerenommeerde verzameling van Delftsblauw, en een geweldige modecollectie.

Naast dat er rondleidingen mogelijk zijn op de vaste collectie (Mondriaan & De Stijl, Ontdek het Moderne, Delftsblauw), kun je altijd terecht voor rondleidingen op de tentoonstellingen.

Voorlopig zijn de musea nog gesloten en zullen rondleidingen niet mogelijk zijn. Wanneer de musea hopelijk in mei of juni weer opengaan kun je in ieder geval de tentoonstellingen van Breitner vs Israels. Vriendschap en Rivalen zelf bekijken want deze is verlengd tot 6 september.
De tentoonstelling Koninklijk Blauw en Het Gebouw van Berlage zullen later dan gepland dit jaar worden geopend.

De Dior tentoonstelling, die voor het najaar 2020 stond gepland, is uitgesteld naar 2021.

Wendy maakt bij al haar rondleidingen en stadswandelingen gebruik van haar eigen whispersysteem zodat u goed kunt horen wat Wendy te vertellen heeft, zonder dat zij heel hard hoeft te praten en daarmee andere bezoekers stoort.

Naast de fysieke rondleiding waar je aan kunt deelnemen, is er ook de mogelijkheid tot het – in je eigen tijd – bekijken van een online tentoonstellingslezing.

Breitner vs Israels. Vriendschap en rivaliteit
In het Kunstmuseum Den Haag is nu de tentoonstelling ‘Breitner & Israels. Vriendschap en rivaliteit’ te zien waar het museum inzoomt op die onderlinge verhouding tussen deze twee grootmeesters uit de late 19e eeuw.
Koninklijk Blauw
Koninklijk Blauw. Het mooiste Delfts aardewerk van Willem en Mary Een unieke vondst én een ontroerend liefdesverhaal. Dat was de aankoop van twee Delfts Blauwe bloemenvazen in de vorm van het vorstelijke paar Willem III en Mary II. In …
Een kunstwerk voor de kunsten
Een kunstwerk voor de kunsten Lang voordat museumarchitectuur populair was als toeristische trekpleister, ontwierp architect H.P. Berlage een spraakmakend museumgebouw. Sinds de opening in 1935 is het een icoon, geliefd bij bezoekers, kunstenaars en architecten van over de hele …