Rondom Mondriaan

Rondom Mondriaan

150 jaar geleden werd Piet Mondriaan geboren en die gelegenheid wordt door het Kunstmuseum aangegrepen om een tentoonstelling te organiseren. Weer een Mondriaan tentoonstelling? Ja, alleen deze keer gaat niet uitsluitend over zijn werk, maar ook over zijn tijdgenoten en de inspiratie die hij met zijn oeuvre aan anderen heeft gegeven.
Naast aandacht voor de kunstenaars uit zijn eigen (vrienden)kring zoals Jacoba van Heemskerck, Theo van Doesburg, Alexander Calder en Josephine Baker, komen ook latere generaties kunstenaars aan bod zoals Bridget Riley, Rob van Koningsbruggen, Bob Bonies, Isa Genzken en Remy Jungerman.
Mondriaan was een enorme jazzliefhebber en bezocht menige club, ook toen hij al in de zeventig was en in New York leefde! Dat indachtig heeft het Kunstmuseum een speciaal muziekstuk laten componeren en met Caro Verbeek als conservator kan ook het olfactorisch aspect niet vergeten worden. Vandaar dat er ook een speciale geuren zijn ontwikkeld zodat je je oren én je neus achterna kunt reizen naar Mondriaan’s ateliers in Amsterdam, Parijs en New York en de Victory Boogie Woogie kunt horen en ruiken.

Ik ben reuze benieuwd! Jij ook? Schrijf je dan snel in voor de allerlaatste rondleiding op deze tentoonstelling die te zien is van 2 april tot 25 september.

Wil je een kort verhaal over Piet Mondriaan alleen, koop dan dit Kunstuurtje.