SRC Culturele groepsreis ‘150 jaar Impressionisme’

SRC Culturele groepsreis ‘150 jaar Impressionisme’
Vertrek 8 april & 1 mei

150 jaar geleden zette een groep kunstenaars de Parijse kunstwereld op zijn kop. Omdat ze zich niet meer thuis voelden in de klassieke Salon de Paris organiseerden Berthe Morisot, Claude Monet, August Renoir, Edgar Degas en Camille Pissarro een alternatieve expositie om hun schilderen aan het Parijse publiek te tonen.
Op 15 april 1874 vond de opening plaats in het atelier van Nadar aan de Boulevard des Capucines. Een datum die we nu zien als de geboorte van het impressionisme. Een term die overigens ontleend is aan het schilderij ‘Impressie van een opgaande zon’, geschilderd door Claude Monet, van een nevelige haven van Le Havre in Normandië.
In Parijs en Normandië, waar de impressionisten veelvuldig vertoefden, wordt met unieke exposities groots aandacht besteedt aan dit 150-jarig jubileum. Alle reden dus om tijdens deze speciale kunstreis u te verdiepen in de mooiste impressionistische werken! Zo ziet u in het Musée Marmottan het schilderij waarnaar het impressionisme is vernoemd, en in het Musée d’Orsay vindt u de baanbrekende werken van veel impressionisten.
Ook bezoekt u het Musée de l’Orangerie in de tuinen van de Tuilerieën, waar u kunt genieten van de beroemde waterlelies van Monet (‘Les Nymphéas’). Na kennismaking met het Parijs van de impressionisten reist u door naar Rouen, maar niet voordat u in Giverny het huis en de tuin van Monet, waar hij zijn vele waterlelieschilderijen maakte, heeft bezocht. In Rouen bewondert u de gotische kathedraal die Monet in een serie schilderingen zo prachtig heeft vastgelegd en natuurlijk gaat u ook naar de Normandische kustplaatsen Étretat, Le Havre en Honfleur, plekken die de impressionistische kunstenaars inspireerden.
Maar deze kunstreis is pas echt bijzonder omdat u in Parijs en in Giverny twee speciale tentoonstellingen bezoekt. Het beroemde Parijse Musée d’Orsay pakt uit met de tentoonstelling ‘Paris 1874; Inventer l’impressionnisme’, die ruim 130 werken van alle grote impressionisten toont. Bijzonder! En in Giverny bezoekt u de tijdelijke expositie ‘L’impressionisme et la mer’ in het Musée des Impressionismes. Kortom 2024 is hét jaar om deze kunstreis te maken!

Reist u mee in de voetsporen van de impressionisten? Klik dan hier om deze reis bij SRC Reizen te boeken.