SRC Culturele groepsreis ‘Bakermat van de Oranjedynastie’

SRC Culturele groepsreis ‘Bakermat van de Oranjedynastie’
Vertrek 27 april & 5 oktober

Op deze themareis neem ik u mee naar de verschillende plekken in Duitsland die aan de wieg hebben gestaan van de Oranjedynastie.
Zo kan een bezoek aan Dillenburg, de plek waar Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands, in 1533 werd geboren, natuurlijk niet ontbreken. Als zoon van Willem de Rijke, graaf van Nassau en gravin Juliana van Stolberg erfde hij op 11-jarige leeftijd van een oom bezittingen in de Nederlanden en Frankrijk, inclusief de titel ‘Prins van Oranje’. Hiermee werd de basis gelegd voor de langlopende relatie tussen ons koningshuis en Duitsland.
Maar u bezoekt meer historische locaties die in de geschiedenis van de Oranjes een rol hebben gespeeld. Zo bekijkt u in Nassau de restanten van de burcht waar Walram I von Laurenberg, de stamvader van het huis van Oranje-Nassau, in de 12e eeuw woonde.
In Diez en in Fulda bezoekt u twee prachtige barokke paleizen, waar u meer te weten komt over de familiegeschiedenis en in Braunfels ontmoet u de stammoeder van het Nederlandse koningshuis.
Ook gaat u naar Siegen, de geboorteplek van Johan Maurits van Nassau-Siegen, de bouwer van het Mauritshuis. Deze plaats behoorde tot 1815 aan het huis van Oranje-Nassau, maar na het Congres van Wenen aan Pruisen werd geruild voor Luxemburg.

Boek deze reis hier via de site van SRC Cultuurreizen.

Wil je nu al het verhalen van Amalia horen? Boek dan de lezing hier. Gebruik de code DYNASTIE voor €5,- korting!