SRC Culturele Groepsreis ‘Bologna en Emilia-Romagna’

SRC Culturele Groepsreis Bologna en Emilia-Romagna
Vertrek: 14 mei en 4 juni

‘De rode, de vette, de geleerde: drie bijnamen die Bologna met trots draagt. Het historische centrum van deze intieme universiteitsstad wordt gesierd door kilometers lange galerijen. Studenten uit heel Europa verlevendigen de terrassen en de restaurants bieden een keur aan culinaire specialiteiten, waaronder natuurlijk de befaamde tagliatelle al ragu.

Een reis naar Emilia-Romagna staat garant voor een week cultureel en culinair genieten. Je bezoekt verrassende steden met bijzondere monumenten: het romaanse kerkcomplex Santo Stefano in Bologna, de schitterende Byzantijnse mozaïeken in Ravenna en het renaissancepaleis in Urbino. Vrij onbekende pareltjes als Rimini, Ferrara en Cesena wedijveren met elkaar in schoonheid. Ook op culinair gebied heeft Emilia-Romagna een rijke historie: je maakt kennis met de beste pastasauzen, de lekkerste vleeswaren en de heerlijkste verse kazen. Gaat u mee genieten?’
(tekst: SRC website)

Boek hier deze reis bij SRC.

Wil je alvast meer weten over Dant Alighieri die we tijdens deze reis tegenkomen in Ravenna, lees dan meer Wendy’s lezing over Dante hier of koop deze lezing meteen hier: