SRC Culturele groepsreis ‘Gotiek in Frankrijk’

SRC Culturele Groepsreis ‘Gotiek in Frankrijk’
Vertrek 1 juli & 16 september

Rond 1100 veranderde er iets fundamenteels in de bouw van Franse kerken: de zware donkere romaanse kerk werd omgebouwd naar een licht en sierlijke gotisch godshuis. Met behulp van spitsbogen, kruisribgewelven en steunberen werden grote, lichte en ruimtelijke kerken gebouwd die door gebrandschilderde ramen hemels verlicht werd.
In krap 150 jaar verrees in elke stad van naam in het Île-de-France een nieuwe kathedraal in de stijl van de gotiek. Na de eerste vernieuwingen in Saint-Denis onder aanvoering van abt Suger volgden de andere belangrijke steden in de streek. Al snel werd het een wedstrijd wie de hoogste kathedraal kon bouwen. Om vervolgens de gebouwen steeds meer te versieren met beeldhouwwerk en glas-in-lood vensters, die een stevig onderdeel werden in de verkondiging van het christelijke geloof.

Naast al deze kerkenpracht is er ook voldoende tijd om te genieten van het goede Franse leven. Slenter door de middeleeuwse met vakwerkhuizen getooide straatjes van Rouen, drink een glas champagne in het gezellige Reims en wandel in Parijs langs de Seine of door de gezellige wijk Marais. Gaat u mee op deze bijzondere reis langs de wereldberoemde hoogtepunten van de gotiek? Klik dan hier om deze reis te boeken bij SRC Cultuurreizen.