SRC Culturele groepsreis ‘Meren in Noord-Italië’

SRC Culturele Groepsreis ‘Meren in Noord-Italië’
Vertrek 13 mei

Lago d’Orta, Lago Maggiore, Lago di Lugano en Lago di Como: prachtige meren met ieder hun eigen, bijzondere karakter. Tijdens deze ontspannen nieuwe cultuurvakantie ontdekt u de schilderachtige schoonheid van deze Noord-Italiaanse pracht. U vaart naar eilandjes in de meren en geniet van wandelingen door middeleeuwse stadjes. Zo bezoekt u de Borromeïsche eilanden, waar de beroemde familie Borromeo nog steeds enkele weken per jaar verblijft. En op het eilandje Brissago in het Zwitserse deel van het Lago Maggiore is het heerlijk toeven in de tuin van een Russische barones.

Vele beroemdheden gingen u al voor. Beeldhouwers, schilders, schrijvers, filosofen en musici lieten zich inspireren door deze mysterieuze meren ten zuiden van de Alpen. De prachtige villa’s aan de oevers van de meren zijn populair bij de huidige jetset, maar waren ook geliefd in een ver verleden. Onze eigen prinses Marianne schonk een villa aan het Comomeer aan haar dochter Charlotte. Deze Villa Carlotta is niet alleen beroemd vanwege haar collectie, maar ook een wandeling door de tuin is een aanrader.

Verrassend zijn de heilige bergen, waar plaatsen uit het Heilige Land werden nagebootst voor gelovigen die niet voldoende middelen hadden om de reis naar Jeruzalem te maken. En aan het begin van de 20e eeuw ontstond in de buurt van het Zwitserse Ascona een kolonie van kunstenaars en anarchisten, waarvan we op de Monte Verità een interessante tentoonstelling zullen zien. En bij helder weer kunt u genieten van een hemels vergezicht op de hoogste toppen van de Alpen! Kortom u ziet de Italiaanse meren zoals u deze nog nooit heeft gezien.
Gaat u mee genieten? Klik dan hier om deze reis te boeken bij SRC Cultuurreizen.

Alvast meer horen over Marianne von Werefkin? Boek dan deze lezing over Der Blaue Reiter: ruiters én amazones.