SRC Culturele groepsreis ‘Mooiste musea in Noord Frankrijk’

SRC Culturele groepsreis Mooiste musea in Noord Frankrijk
Vertrek: nnb

In het noorden van Frankrijk, in de minder bekende steden Lille, Roubaix en Lens, vindt u verrassend mooie musea, die wachten om door u ontdekt te worden! Deze kunstreis start in Roubaix, waar u het prachtige, recentelijk gerenoveerde art-decozwembad bezoekt. In deze bijzondere omgeving is tegenwoordig een museum voor de schone kunsten gevestigd, dat een interessante collectie 19e- en 20e-eeuwse kunst van onder meer Ingres, Weerts en Rodin herbergt.

Onze uitvalsbasis Lille zal u ook zeker verrassen. Voorheen stond Lille bekend als een grauwe industriestad, maar nadat de stad in 2004 tot Culturele Hoofdstad van Europa werd uitgeroepen, is veel van de rijke historische binnenstad in oude luister hersteld. Hier bewondert u in het schitterende Palais des Beaux Arts de Lille een indrukwekkende collectie 12e- tot en met 20e-eeuwse Franse kunst.

Ook bezichtigt u in deze sfeervolle stad het Lille Métropole Musée d’art moderne, dat een prachtige verzameling moderne en hedendaagse kunst bezit. Uw bezoek aan het Musée du Louvre-Lens, dat gebruikmaakt van de onuitputtelijk rijke collectie van het Louvre in Parijs, is absoluut een hoogtepunt van deze verrassende kunstreis. Heel veel kunst dus om van te genieten! Gaat u mee?’

Klik hier om deze reis op de SRC website te boeken.