SRC Culturele groepsreis ‘Mooiste musea Noord-Frankrijk’

SRC Culturele groepsreis ‘Mooiste musea Noord-Frankrijk’
Vertrek 22 maart

In het noorden van Frankrijk, in de minder bekende steden Lille, Roubaix en Lens, vindt u verrassend mooie musea, die wachten om door u ontdekt te worden!
Onze uitvalsbasis Lille zal u verbazen. Deze voormalige grauwe industriestad is nu een bruisende artistieke hotspot. Nadat de stad in 2004 tot Culturele Hoofdstad van Europa werd uitgeroepen, is veel van de rijke historische binnenstad in oude luister hersteld. Hier bewondert u in het Lille Métropole Musée d’art moderne een eigenzinnige collectie moderne en hedendaagse kunst. Ook bezichtigt u het schitterende Palais des Beaux Arts de Lille, dat een indrukwekkende collectie 12e- tot en met 20e-eeuwse Franse kunst bezit.
Deze kunstreis start in Roubaix, waar u een bijzonder museum bezoekt. Musée La Piscine is, zoals de naam al doet vermoeden, gevestigd in een oud zwembad, gebouwd in de jaren ’30 van de vorige eeuw in art deco-stijl. Tegenwoordig kunt u in de oude douchecabines en badkamers en rond het vroegere zwembad genieten van een interessante collectie 19e- en 20e-eeuwse kunst met werken van Picasso, Chagall en Rodin. Een mooiere start van deze kunsttrip kunt u zich niet wensen!
Ook uw bezoek aan het Musée du Louvre-Lens, dat gebruikmaakt van de onuitputtelijk rijke collectie van het Louvre in Parijs, is een hoogtepunt van deze verrassende kunstreis. In de iconische Galerie du Temps kunt u zo’n 200 kunstwerken van de oudheid tot nu bewonderen. Erg bijzonder! Kortom, op deze ontdekkingstocht is er dus heel veel kunst om van te genieten.

Gaat u mee? Klik dan hier om deze reis bij SRC Reizen te boeken.