SRC Culturele Groepsreis ‘Romantisch Zuid-Duitsland’

SRC Culturele Groepsreis ‘Romantisch Zuid-Duitsland’

Bent u op zoek naar gemoedelijkheid, een ontspannen sfeer en bijzondere kunst? Dan moet u echt met mij mee op deze cultuurvakantie naar het zuiden van Duitsland! Hier bewondert u namelijk de mooiste stadjes en steden, waar het rijke culturele verleden van afspat. En dan het natuurschoon in dit gebied: met de hoge Alpen, groene weides en spiegelende bergmeren is dat echt overweldigend.

Op uw tocht door het fraaie Zuid-Duitse land bezoekt u het middeleeuwse Rothenburg ob der Tauber en Dinkelsbühl, waarvan het net lijkt alsof ze rechtstreeks uit een sprookjesboek zijn gekomen. Deze schilderachtige stadjes liggen op de eeuwenoude handelsroute die nu de Romantische Straße heet en die naam is volkomen terecht. De gezellige pleintjes van kinderkopjes en de kleurrijke vakwerkhuizen zijn echt schitterend en doen ieder hart smelten. Maar u gaat ook naar steden als Ulm, Augsburg en het hippe München, de hoofdstad van Beieren waar traditie en moderniteit hand in hand gaan. En wat dacht u van het droomkasteel Neuschwanstein? Uw bezoek aan dit slot van de Beierse koning Ludwig II maakt uw romantische tocht door Zuid-Duitsland compleet.

Bent u een kunstliefhebber? Ook dan kunt u op deze reis uw hart ophalen. Zo bezoekt u in München de Alte Pinakothek met de mooiste kunst van de 14e tot de 18e eeuw. Daarnaast ontdekt u welke grote kunstenaars in Zuid-Duitsland hun sporen hebben achtergelaten. Zo bewondert u het werk van Tilman Riemenschneider, een uitzonderlijk houtsnijkunstenaar uit de vroege renaissance die bekendstaat om zijn prachtige expressieve stijl. En met uw bezoek aan de rijk gedecoreerde Wieskirche en de Residenz in Würzburg maakt u kennis met de gebroeders Zimmermann, dé meesters van de rococokunst. Kortom, deze reis laat u het mooiste van Zuid-Duitsland zien: gaat u met mij mee? Klik dan hier!