SRC Culturele groepsreis Tuinen en Landhuizen in Engeland

SRC Culturele groepsreis Tuinen en Landhuizen in Engeland

Mocht ik deze reis gaan begeleiden dan dat zal ik Bridgerton zeker verweven in mijn verhaal daar waar van toepassing!
Reis zoals omschreven op de website van SRC (dit was dus vóór het succes van Bridgerton):

Engelse landhuizen en tuinen spreken bij velen tot de verbeelding en met de overweldigende populariteit van series als The CrownDownton Abbey en Victoria is dat er de laatste jaren zeker niet minder op geworden. Op deze reis ervaart u tijdens bezoeken aan een aantal van de mooiste estates die Engeland te bieden heeft, waar deze passie vandaan komt.

Bij deze bezoeken maakt u kennis met Capability Brown, een van Engelands beroemdste landschapsarchitecten. Brown maakte de Engelse landschapsstijl populair tot ver buiten de landsgrenzen. In deze landschapsstijl moesten tuinen, in tegenstelling tot de Franse baroktuinen, natuurlijk overkomen. De Franse symmetrie verdween en glooiende decors met uitgekiende zichtlijnen, waterelementen en beplanting raakten in zwang. Brown was een keiharde werker: zijn naam is verbonden aan maar liefst 170 parken en landschapstuinen, maar hij ontwierp ook landhuizen, tuinhuizen en zelfs kerken.

Tijdens deze reis bezoekt u Stowe, waar Capability Brown zijn loopbaan begon en ziet u de parktuinen bij Belvoir Castle, Hampton Court Palace en Blenheim, alle drie aangelegd door de meester. Natuurlijk neemt u ook in een aantal van de landhuizen zelf een kijkje. Op het landgoed Chatsworth maakt u zelfs een Engelse Country Fair mee. Tevens kijkt u achter de schermen van de serie The Crown als u een bezoek brengt aan Hatfield House en Chenies Manor. Dat laatste vervulde de rol van Churchills huis in de serie. Of dit een goede keuze was, kunt u beoordelen als u naar Chartwell zelf gaat, het huis waar Sir Winston jaren woonde. Uw verblijf van vier nachten in The Manor Country House Hotel, gehuisvest in een 15e-eeuws Engels landhuis en omgeven door een prachtige tuin, maakt deze geweldige reis compleet!’

Klik hier om te boeken.

Geef een reactie