SRC Culturele groepsreis ‘Umbrië & De Marken’

SRC Culturele groepsreis ‘Umbrië & De Marken
Vertrek 31 mei

‘Heeft u de barokke pracht van Rome al ontdekt, de glooiende heuvels van Toscane al gezien en de Griekse tempels op Sicilië al bewonderd? Wilt u iets nieuws ontdekken in Italië en genieten van de rust en de authentieke schoonheid van dit bel paese? Dan is deze reis de ideale vakantie voor u! Umbrië en de Marken, in het hart van Italië, zijn twee heerlijke streken vol onontdekte parels en prachtige natuur.

In de groene heuvels vol wijnranken, olijfbomen en velden met zonnebloemen vindt u verstilde middeleeuwse stadjes met haar onneembare burchten waar het verleden tot leven komt. Hier maakt u kennis met condottieres (legeraanvoerders) die fantatiek kunstverzamelaar blijken, met geliefden die de dood in werden gedreven, met heiligen die praten met de dieren en met traditionele religieuze processies, waarbij grote “kaarsen” met heiligenbeelden de berg op worden gerend.

Umbrië en de Marken kenmerken zich door hun afwisselende landschappen. U rijdt door groene heuvels afgewisseld door grillige kusten met kliffen en adembenemende vergezichten. Umbrië herbergt veel kunstwerken, zoals de schitterende fresco’s van Giotto, Perugino en Pinturicchio. Ook vindt u overal herinneringen aan Franciscus van Assisi, die hier blootsvoets en in een opgelapte pij zijn idealen verkondigde. In de Marken bezoekt u tot de verbeelding sprekende steden als Urbino, de geboortestad van renaissancegrootmeester Rafaël en de havenstad Ancona, met haar prachtige voorbeelden van Romaanse bouwkunst. En tussen alle natuur- en kunstpracht is er ook tijd om koffie te drinken in de plaatselijke cafeetjes, uitgebreid te lunchen en een glas wijn te drinken op een van de gezellige pleinen. Reis mee en geniet in het ongerepte Italië met al haar boeiende ingrediënten van het Italiaanse leven!’

Boek deze reis hier via de website van SRC Cultuurreizen.

Wil je alvast meer horen over Franciscus van Assisi, bestel dan deze lezing