Stadswandeling Den Haag Centrum

Stadswandeling Van IJspaleis tot het Plein

O o Den Haag, mooie stad achter de duinen… ‘. Harry Jekkers slaat in zijn bekende liedje precies de spijker op de kop: Den Haag is al 750 jaar lang een stad van vele gezichten én continue veranderingen.

Deze stad aan de kust is enerzijds een gezellig dorp (stadsrechten heeft het nooit gekregen) anderzijds een stad met international allure en ambities. Dat laatste niet geheel onterecht want Den Haag is ontstaan rond het grafelijke hof en niet langs handelswegen. Hierdoor speelt Den Haag als regeringsstad een belangrijke historische rol die zich kenmerkt door (politieke) intriges, tot vandaag de dag aan toe.

De Hofstad is voortdurend aan het vernieuwen en heeft een grote diversiteit aan gebouwen: van Grote Kerk tot het Èspalès (IJspaleis, de bijnaam voor het nieuwe stadhuis), en van Passage tot koekjestrommel. Tijdens de stadswandeling van twee uur kom je oog in oog te staan met de bekende en onbekende gebouwen en passeren 750 jaren Haagse (architectuur)geschiedenis de revue.

Het unieke aan de stadswandelingen van Casa dell’Arte is het gebruik van een audiosysteem. Zo kun je voldoende afstand houden, foto’s maken of rustig rondkijken zonder maar iets van het verhaal te missen. Het gebruik van dit audiosysteem is bij de prijs inbegrepen. Wel raad ik je aan je eigen oortjes mee te nemen. Heb je die niet dan kun je een koptelefoontje met wegwerphoesjes lenen.