Vrouwen in het Mauritshuis

NIEUW Vrouwen in het Mauritshuis

Afgelopen dinsdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag en kondigde het Mauritshuis aan dat het werk ‘De rust op de reis naar Egypte‘ van Catharina van Hemessen in tijdelijke bruikleen is gegeven. Dat betekent dat er van de 13 schilderijen die er van haar bekend zijn, nu maar liefst twéé in Nederland te zien zijn (de andere is in het Rijks).
Vanzelfsprekend heb ik haar meteen opgenomen in mijn rondleiding langs de vrouwelijke kunstenaars in het Mauritshuis die ik de afgelopen tijd heb gegeven. Gezien de populariteit van deze rondleiding heb ik besloten deze zolang als dat de tentoonstelling ‘In Volle Bloei’ te zien is, aan te bieden.
Op deze tentoonstelling zijn niet alleen werken van onze ‘eigen’ vrouwen te zien (Judith Leyster, Michaelina Wautier, Clara Peeters, Maria van Oosterwijk, Rachel Ruysch, Maria Anne Falconet, née Collot), maar zijn er ook bruiklenen van andere vrouwen aanwezig. Tijdens de rondleiding bezoeken we dus zowel de tentoonstelling als de vaste collectie met als focus de vrouwelijke kunstenaars nu aanwezig in het Mauritshuis.

Vanzelfsprekend kun je deze rondleiding ook als groepje boeken. Een groepsrondleiding met max 10 persononen kost €125,- en duurt 1,5 uur. Dit is inclusief gebruik van een whispersysteem maar exclusief toegang tot het museum. Interesse? Neem hier contact op.